Programok, fellépések:

- 2022.08.13. Sziget Festival Official nagyszínpad

- 2019.12.11. Superar találkozó a Burattinoban
- 2019.12.03. Superar fellépés - PwC Magyarország
- 2019.10.21.   I. ker. Idősek Otthona
- 2019.08.07.  Sziget Festival Official nagyszínpad
- 2019.06.01.  Gyerek Sziget - Superar Program + Burattino 
- 2019.05.26. Gyereknap - Superar - Burattino - Müpa
- 2019.05.12.  Európa-nap 2019   "A zene szárnyakat ad..." 
- 2019.03.14. Koncert az Auchanban
- 2019.02.19.  Superar koncert a Burattinoban

- 2018.12.12. Fellépés az Olajág idősek otthonában
- 2018.11.20.  Wesley János Iskola látogatása Burattinoban
- 2018.11.18.   Koncert a mosolyért (Művészettel a mosolyért )

Superar Zeneművészeti Program Magyarország
"Superar": Korlátaink legyőzése - Önmagunk felülmúlása

A Superart 2009-ben hívta életre három elismert bécsi intézmény: a világhírű kórusiskola, a Wiener Sängerknaben, a neves koncert és kulturális központ, a Wiener Konzerthaus és a katolikus szociális szervezet, Caritas der Erzdiöse Wien. Alapítása óta a Superar ingyenes, közösségi zeneoktatást kínál gyermekeknek és fiataloknak, zenekar és kórus formájában. A rendszeres kórus illetve zenekari órák nem csak a zenei készségek fejlődését szolgálják, de személyiségformáló hatással is bírnak. A Superar célja, hogy ezen keresztül növelje a gyermekek és fiatalok boldogulásának esélyét a jövő társadalmában. A szervezet számára fontos inspirációs forrás a venezuelai El Sistema program, amely már 1975-ben szociálpolitikai változásokat ért el közösségi zenepedagógiájával.

Szociális változások a zene hatására
A Superar kórus és zenekar formájában kínál intenzív, pedagógialag és művészetileg egyaránt igényes zeneoktatást, a résztvevők számára ingyenesen. Célja, hogy az egyén személyiségfejlődésén, önbizalmának megerősödésén keresztül az egész közösségben pozitív szociális változásokat idézzen elő. A résztvevők számára a program nem csak a zenei készségek fejlődését segíti, hanem olyan társkompetenciákét is, mint a koncentráció, teljesítménykészség, önbecsülés és kreativitás. A közösségi oktatási formának köszönhetően nagy hangsúlyt kap a összetartozás érzésének kialakítása, kommunikációs készség, empátia, tolerancia és kritikai gondolkodás fejlesztése. A programban jelenleg közel 3000 gyermek és fiatal vesz részt Ausztriában, Boszniában, Lichtensteinben, Romániában, Szlovákiában, és 2018 szeptembere óta Magyarországon.

A zenei koncepció - bátorítani, képezni, megerősíteni. Megélni a közös siker pozitív erejét.
A szervezet alapelve, hogy minden motivált gyermek, függetlenül képességeitől, részt vehet a programban, és a közösség részeként a lehető legjobb szinvonalú zekeoktatásban részesül. Az oktatás intenzív formája (heti 3-4 alkalom) hamar elvezet a közös sikerélményekhez, amely rendkívüli motivációt jelent. A résztvevők együtt élik meg az örömteljes szórakozás, az egymás iránti felelősségvállalás és a kemény munkával elért magas művészeti színvonal konstruktív, személyiségformáló élményét. A Superar hálózat egyes helyszíneit a közös repertoár köti össze, mely lehetővé teszi a szoros együttműködést, közös koncertek szervezését.

Superar Kórusprogram - A Kodály - módszer és a dél-amerikai El Sistema program találkozása
A Superar program kóruspedagógiájában megvalósulnak a nagyhatású magyar zenepedagógus, Kodály Zoltán elképzelései: az intenzív, szinte napi rendszerességű kóruséneklés látványosan fejleszti a tanulók zenei készségeit, hallásukat, egészséges hangképzésüket, légzéstechnikájukat, ritmusérzéküket, zenei írás- és olvasáskészségüket, koncentrációs készségüket, kreativitásukat, elmélyíti zenei műveltségüket és feltárja számukra az aktív zenélés és zeneértés életminőség- javító hatásait. Mindez párosul a venezuelai származású José Antonio Abreu által életre hívott El Sistema program szociális szemléletével, a kóruséneklés közösségépítő hatásainak kihasználásával, a szociális kompetenciák zenepedagógiai eszközökkel történő fejlesztésével.

Superar online:
Bemutatkozó videó: https://vimeo.com/user14020270
Facebook: https://www.facebook.com/superarhungary/
Nemzetközi Superar család: https://www.superar.eu/

Elérhetőségek:
Judit Morvay, Program Coordinator Superar Hungary
judit.morvay@superar.eu,  +36207769624
Fanni Dudás, Program Assistant Superar Hungary
fanni.dudas@superar.eu +3630 791 3623