2018, a zene éve a Burattinóban 
- halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek zenekultúrájának fejlesztése és hangszeres képzésének elősegítése az Open Society Foundations támogatásával

A projekt egy éves időtartama alatt a Burattino Iskola diákjai számára komplex zenei készségfejlesztő, ismeretterjesztő és hangszeres foglalkozásokat szervezünk helyi zenetanárok budapesti, és vidéki gyakorló zenészek részvételével. A projekt időtartama alatt az azt nagy részben befogadó iskolai rendezvénytermet korszerűsítjük, illetve beszerezzük a projektben felhasználásra kerülő zenei eszközöket, valamint a résztvevőkkel két koncertet szervezünk.

A projekt kezdete óta az iskolában rendszeres képzések zajlanak, amelyeken a gyermekeink különféle zenei technikákat ismernek meg, hangszereken tanulnak, kórusfoglalkozásokon és különleges zeneórákon vesznek részt. A közös munkában a helyi zenetanárok, a gyerekek és a közreműködő művészek is örömüket lelik, és gyümölcsözőnek ítélik.

Május elejére várható a Burattino közösségi terének, a körteremnek a felújítása is, a hangrendszer legfontosabb elemeit már be is szereztük.