Új Budapest Galéria

- 2018.01.12.   A nyolckezű ember 3. osztály
A jelen képlete című kiállításra érkező óvodások és kisiskolások egy távoli ország szorgalmas lakóit ismerhetik meg, akik nemcsak az időt tudják felgyorsítani, hanem képesek átlépni a jövő kapuján is. Azonban sokan közülük nem akarnak visszatérni saját életükbe. A foglalkozásra érkező gyerekek ceruzák, kréták, ecsetek, és színes varázsképek segítségével megpróbálhatják visszacsalogatni a kíváncsi és tüsténkedő embereket a jelenbe.

- 2018.01.11.   Szétesett fikció - 6. osztály

A program résztvevői négy tábla, egy tablet és az Interactive Print applikáció segítségével egy űrben játszódó film absztrahált elemeiből saját forgatókönyvet illetve storyboardot készíthetnek. A film kitalálása közben szó esik a véletlenről, a kiterjesztett valóságról, a kódolásról illetve a dimenziókról. 

- 2018.01.10.     Virtuális kiállítás - 9. osztály

Egy szoftverfejlesztő cég felajánlja, hogy A jelen képlete című kiállítást, az interneten hozzáférhető virtuális formában is elkészíti. A programozásra azonban csak kevés időt tudnak fordítani, ezért az Új Budapest Galériában bemutatott művekből válogatni kell, s ezzel a feladattal gimnazistákat szeretnének megbízni. A galériába látogató diákok saját szempontok szerint választhatják ki azokat az alkotásokat, amelyeket szívesen megmutatnák a virtuális kiállításokat kedvelő közönségnek.

-  2017.03.01.     A Jövő kapuja - Egy új generáció művészete Japánban című kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás 

"A kockává változott üveggömb - A foglalkozáson résztvevő kisiskolások megtudhatják, mi történt a szépséges Jordána jósnő jövőbe látó varázsgömbjével, amikor a szappanszörnyek egy éjjel megtámadták őt, és kirabolták a házát. Ceruzák, kréták, ecsetek segítségével megpróbáljuk visszaszerezni a jósnő kincseit, és közös erővel ártalmatlanná tenni a szappanszörnyeket"