Learning Labs 

Iskolánk diákjai abban a különleges lehetőségben részesültek, hogy Európa 15 sulija egyikeként LearningLabesek lehetnek, azaz egy alkotó csoport trénerei révén megismerhetik egy művészeti ág csínját-bínját, és saját alkotást hozhatnak létre.

Az Independent Theater Hungary-vel együttműködésben egy féléven átívelő programot valósítunk meg, mely során tanulóink megismerkedhetnek különböző színházi szakmákkal és több színházi előadást tekinthetnek meg. A program végén bemutatjuk a közösen létrehozott darabunkat, amely a diákok történetei és az általuk hozott témák alapján formálódik.

A közösségi színházi előadás történetét a diákjaink történetei ihlették. Ők maguk lettek a szereplői is! 

Megvalósult program:

- 2022.09.08. - 11. Alkotó tábor - Jásd

- 2022.09.20. Milyen szakemberek kellenek ahhoz, hogy létrejöjjön egy színházi előadás?  
- 2022.10.04. Ogre Para előadás
- 2022.10.21.: Mi vagyunk '56 - Dréher sörgyár
- 2022.11.08.: Életünk darabokban - projekt záró előadás
- 2022.12.12. Learning Labs projekt záró alkalom

A program egy három napos alkotótáborral indult melyet a Független Színház színészei-trénerei tartottak tanulóinknak a jásdi Erdei Iskolánkban.

Így írtak ők az együttöltött 3 napról:  "Abban a kiváltságban részesültünk, hogy a suli 17 fantasztikus diákjával tölthettük az elmúlt három napot a jásdi táborban. Közülük többen már korábban is foglalkoztak színházzal a suli színjátszó csoportjában, és díjnyertes előadás létrehozásában is részt vettek, míg mások most kezdtek először megismerkedni a színház világával. A srácok és csajok közösen vetettek fel témákat, történeteket, amelyekből számos jelenet készült és karakterek rajzolódtak ki. 
Az "Életünk darabokban" munkacímű darabot novemberben fogjuk velük közösen továbbfejleszteni és bemutatni. De addig is alkalmunk lesz gyarapítani a csapatot és további kalandokat átélni ezekkel a fiatalokkal, akik őszinteségükkel, humorukkal, komolyságukkal és bátorságukkal egyaránt lehengereltek minket. Alig várjuk a folytatást, és a közösségi színházi produkció megszületését."