KEOP-2012-5.5.0/B/12-2013 "Épületenergetikai fejlesztés a Burattino H. H. S. Iskola alapítvány iskolaépületében"

IEnergetikai fejlesztés valósult meg a burattino hátrányos helyzetűeket segítő iskola alapítvány iskolaépületében

A Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskola Alapítvány 49,91 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek köszönhetően az intézmény energetikai fejlesztése valósulhatott meg. A beruházás során az iskola napelemes és napkollektoros rendszerének kiépítése, utólagos külső oldali hőszigetelése, külső nyílászáró cseréje, fűtés és használati-melegvíz korszerűsítése, valamint a világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása történt meg.

A Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskola Alapítvány 2013. novemberben értesült a 2013. februárban benyújtott pályázatának támogatásáról. A projekt összköltsége 49,91 millió forint volt,melynek 100%-át az Európai Unió biztosított, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

A projekt megvalósítása 2014. március 01.-jén kezdődött, és 2015. június 15.-én fejeződött be.

A beruházás eredményeként az oktatási tevékenység egy jól szigetelt, korszerű fűtési rendszerrel ellátott épületben folyhat. Az iskola napelemes és napkollektoros rendszere kiépítésre került, az épület utólagos külső oldali hőszigetelést kapott, kicserélésre kerültek a külső nyílászárók, és korszerűsítésre került a teljes fűtési és használati-melegvíz rendszer, továbbá megtörtént a világítási rendszer energiatakarékos átalakítása is.

Az intézmény energetikai korszerűsítése hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez a rezsiköltségek tekintetében.

Megvalósulás helye: 1212 Budapest, Táncsics Mihály utca 27-29. hrsz:209570