„A művészetalapú pedagógia és a projektmódszer alkalmazása a formális oktatásban"

A Hallasd a hangod! Alapítvány a 2023-24-es tanévben "A művészetalapú pedagógia és a projektmódszer alkalmazása a formális oktatásban" címmel közösségi zenei foglalkozás sorozatot tart a Burattino Iskola középiskolás tanulóival. 

A programot az Európai Unió támogatja Erasmus+ program kertein belül.

Az alapítvány bolgár partnerével, az Association Walktogether-rel azt vizsgálja, hogyan adaptálhatók a művészet alapú nem formális oktatás módszerei a formális oktatásban. A partnerek amellett, hogy a fiataloknak élmény alapú foglalkozásokat tartanak, módszertani eszközöket is terveznek az EU által meghatározott kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Emellett olyan tananyagokat dolgoznak ki a projektmódszeres tanítás és a művészetalapú pedagógia alkalmazásával, amelyek az iskolai keretek között különböző tantárgyak oktatásában is alkalmazhatók, így támogatva az iskolai formális oktatást.

A program részeként márciusban 3 napos tréninget tartanak tanároknak online és offline formában a program során kidolgozott, alkalmazott, és tesztelt módszerekről. Részletekről érdeklődni a hallasdmusic@gmail.com emailen lehet.

Az egyéves programról a következő FB oldalon található aktuális információ: https://www.facebook.com/hallasdmuhely

A közösségi zenei műhely weboldala:  hallasd.hu