Kis konyhaművészek

Az 5 hetes projekt alatt a gyerekek témahetekre bontva dolgoznak.

  • Az első héten a friss fűszernövényekkel ismerkednek meg és a belőlük készíthető ételekkel italokkal. Készítenek virgin mohito-t :) , paradicsomszószt főznek, majd egy pizza tészta kerül bedagasztásra. A pizza elkészítése során, az általuk főzött paradicsomszószt használják fel.
  • Második hét a tej és tejtermékek hete. A hét során készül házi túró, majd a túrósbatyu a saját túró felhasználásával.
  • Harmadik hét az idényzöldségek hete: piaclátogatás, rántott cukkini, sütőtök és egy fincsi lecsó elkészítése.
  • A negyedik hét a húsoké. Itt egy finom pörkölt készül, megismerve a húsok élettani hatását és az elkészítés teljes folyamatát.
  • A befejező héten kiskert látogatás lesz, ahol megismerkednek testközelből a céklával, zöldbabbal, fűszernövényekkel, különböző paradicsomokkal, uborkával. Készül káposztasaláta az iskolai rántott hús mellé, dióscsiga uzsonnára és a kertben szedett zöldbabból egy főzeléket készítünk.
  • Utolsó nap kvízjáték lesz az 5 héten tanult finomságokból.

A főzés során gyakoroljuk a mértékegységeket, átváltásokat és megismerjük a konyhai fogalmak alapjait is.