A Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatói, a SzínMűVeletek műhely keretein belül ingyenes színházi nevelési programokat kínálnak általános és középiskolai csoportok számára.


2017.03.22. - Rongybaba (részt vett a 9 - 10. osztály)   Az előadás alapja Arthur Miller: Salemi boszorkányok című műve. Az előadás a fő karakterek közti viszonyrendszert vizsgálja. Ennek kapcsán foglalkoznak a szereplők közötti kapcsolatokkal, családdal, a felelősség és a felnőtt fiatalkorú kapcsolatának kérdésével. A darab egyes részeiben a résztvevőknek drámajátékos konvenciók segítségével lehetőségük van gondolataik kifejezésére, helyzetek közelebbi, több nézőpontból való vizsgálatára.

2017.04.06. - Drámaórák középiskolásoknak ( 9. -10. - 11. osztály)  A rendhagyó irodalomóra különleges lehetőség arra, hogy saját szemszögükből közelíthessenek a diákok irodalmi témák felé. Mitől nevezünk egy szöveget versnek? Mikor olvassuk őket? Miért választják ma ezt a műfajt az alkotók? Hogyan fejezhetem ki saját érzéseimet kötött formában?

2017.05.18. "A falakon innen" komplex nevelési előadás (9-10. osztály)  Fliegauf Benedek Rengeteg c. filmje alapján készült. Az előadás fókuszában az emberek között húzódó falak állnak. Ezt különböző élethelyzetekben, különböző szintű szociális kapcsolatok viszonyrendszerében (pl. baráti, családi, párkapcsolati, társadalmi) járjuk körül. Bizonyos jeleneteket követően drámajátékos konvenciók segítségével interaktívvá válik az előadást, párbeszédre hívva a diákokat az adott helyzetek kapcsán.