en

Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

- 2018. március 02. - Vedd észre! - a Hétköznapi (szuper)hősök kiállításhoz (10. osztály)

- 2018. március 07.   A bennünk rejlő HŐS 

Kik hát a hétköznapi hősök? Milyen tulajdonságaik, cselekedeteik teszik azzá? Mi az ő céljuk? Mire törekednek? Ismersz-e olyan személyt a környeztedben, akit hősnek tartasz? Te érezted már magad hősnek? A foglalkozás során a gyerekekkel maszkot készítünk, mellyel kifejezhetik a bennük rejlő hőst.

- 2018. március 02.  - Vedd észre! -  a Hétköznapi (szuper)hősök kiállításhoz (8. osztály)
Vedd észre őket! A foglalkozás során a kiállítás kortárs művészeinek alkotásait és a témában meghirdetett pályázatra beküldő diákok munkáit tekinthetik meg az ideérkezők. Hogyan látják ők, mit vagy kit látnak hétköznapi hősnek? Kik vagy mik "tűntek fel" nekik a hétköznapokban? A diákok különböző eszközökkel ragadhatják meg a hősök fontosságát, jelentőségét: írhatnak történetet/cikket, rajzolhatnak képregényt, rímbe szedhetik a mondanivalójukat (rap)dal/vers formájában, illetve jeleneteket alkothatnak a hős egy napjáról vagy életének fontos momentumáról. 

- 2017. 12.08.   -  Különös világok foglalkozás  (It's Always Tea-Time - Alice Csodaországban) 

Különös világok különös lényekkel, különös történésekkel... furcsa nyuszik, sakktábla, létrák, kártyák, órák, csészében fürdő állatkák. Álom, fantázia, képzelet. Alice csodálatos országa más és más módon érintett meg valamennyi illusztrátort, akiknek az alkotásaikat megtekinthetik az ideérkezők. A foglalkozás során a gyerekek is "belezuhanhatnak" a maguk különös világába, majd szárnyra kelhet határtalan képzeletük. Négy mikrovilágot alkothatnak különböző technikákat és eszközöket alkalmazva. A fantáziájuk mellett a térlátásuk, kézügyességük is fejlődik. S ha a csodavilágok elkészültek, jöhet a Tea-Time!

- 2017. november 29. - Különös világok foglalkozás

Múlt héten az It's Always Tea-Time ' illusztrációk 18 országból című kiállításhoz kapcsolódó foglalkozáson jártunk a 3. osztályosokkal, ahol a gyerekek megismerkedhettek az Alcie Csodaországban történetének egy részletével, aztán "mikrovilágokat" alkothattak különböző technikákat és eszközöket alkalmazva.

- 2017. október 13.  -  Víz-játékok foglalkozás 

Víz-jel kiállításhoz kapcsolódik Víz-játékok foglalkozásunk. Mit jelent számunkra a víz? Mi jut eszünkbe a vízről? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körbe a foglalkozás során asszociációs, kreatív mozgásos játékokkal. Érzéseket, gondolatokat hívunk elő, mesélünk a vízzel, a vízről.

- 2017. szeptember 29. - Tűzfalváros foglalkozás 

Szeptemberi kiállításunkon betekintést nyerhetünk lengyel urban art művészek munkáiba, akik alkotásaikkal megváltoztatták egy épület, egy utca, akár egy egész város képét. Múzeumpedagógiai foglalkozásunk keretében magunk is kísérletezhetünk Budapest városképének átalakításával egy-egy épületen keresztül.

- 2017. május 5. - "Tervezz várost! Várostervezés-projektmenedzsment foglalkozás"

A csoport tagjai nemcsak terveznek, de különböző fogyasztói csoportokat is alkotnak, a csoportjuk igényeinek megfelelő teret hoznak létre. A program végeztével pedig prezentálják is terveiket. A foglalkozás során megismerkedünk a projektmenedzsment alapjaival is és meglátjuk, hogyan is építhetjük be a különböző módszereket mindennapi életünkbe.

2017. március 23. - Virtuális ikonjaink foglalkozás